Waarom CDD belangrijk is

CDD

Waarom is CDD belangrijk en wat is het? CDD betekent voluit Customer Due Diligence en staat voor het kennen van je klanten. Weet jij met wie je zakelijke relaties aangaat en is hun bedrijfsvoering legaal, integer en precies? Als dit niet het geval is, kan dit je bedrijf schaden en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Schade aan je bedrijf door zakenrelaties

Stel je voor dat je als notaris, makelaar of journalist per ongeluk zaken doet met partijen, die betrokken zijn bij terrorisme, drugshandel, witwassen of fraude. Dat kan de goede naam van je bedrijf natuurlijk behoorlijk aantasten. Misschien schrikt het toekomstige klanten en investeerders af of wordt jouw bedrijf zelfs in verband gebracht met duistere praktijken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je jouw klantbestand kent en CDD is een goede manier om dit mogelijk te maken.

De manieren van CDD

Customer Due Diligence kan op vele manieren, als je je klanten maar leert kennen. Je kunt zelf speurwerk doen, referenties vragen, het bedrijf checken bij de Kamer van Koophandel of contact zoeken met vroegere partners en opdrachtgevers. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn en ligt niet in ieders aard. Daarom is het aan te raden CDD zoveel mogelijk door te voeren in je bedrijfsproces. Zorg dat je altijd bepaalde gegevens checkt, alvorens met iemand in zee te gaan. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Software voor CDD

Gelukkig hoef je niet per se zelf het wiel uit te vinden als het aankomt op Customer Due Diligence. Er is tegenwoordig geautomatiseerde software op de markt, die verdachte transacties, contacten en onjuiste gegevens opspoort. Ook zijn er meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in CDD. Het kan handig zijn de hulp van een professional in te schakelen om niet in zee te gaan met klanten die je bedrijf schade kunnen berokkenen. Bovendien kan het veel tijd besparen, als je zelf de wereld van Customer Due Diligence nog niet voldoende kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *