Baarwagen

baarwagen

Veel begraafplaatsen en uitvaartondernemingen beschikken over een baarwagen. Dit is een wagen met grote wielen, waarop de lijkkist kan worden geplaatst. Met behulp van zo’n wagen, kan de overledene dan naar zijn of haar laatste rustplaats worden begeleid. Een lijkkist is vaak zwaar en de afstand die er soms moet afgelegd worden op een begraafplaats kan soms vrij lang zijn. Om de kistdragers te ontlasten is zo’n baarwagen dus een goed hulpmiddel. Deze wagens zijn in diverse soorten verkrijgbaar.

Soorten baarwagens

Er zijn verschillende soorten baarwagens op de markt verkrijgbaar. Zo zijn er wagens beschikbaar die door midden van hydraulische druk werken. Zo kan de wagen gemakkelijk op de juiste hoogte worden ingesteld. Tevens zijn er wagens verkrijgbaar die geheel inklapbaar zijn. Zo’n wagen is zeker geschikt voor een uitvaartonderneming. Doordat de ingeklapte wagen weinig plek inneemt kan deze wagen ook gebruikt worden op het moment dat de overledene thuis wordt opgehaald met de lijkwagen. Zo’n wagen kan dan bijvoorbeeld van pas komen op het moment dat de overledene in een appartementencomplex woonde. Wanneer er een dierbare is overledene is het belangrijk dat alle zaken rondom de uitvaart zorgvuldig geregeld worden. Hierbij kunnen uitvaartondernemers van dienst zijn.

Uitvaartondernemers

Het overlijden van een dierbare is een droevige gebeurtenis. Voor de nabestaanden van de overledene is het in de eerste plaats belangrijk dat de overledene een waardig afscheid krijgt, maar dat er ook tijd en ruimte is voor het verdriet van de nabestaanden. Door het inschakelen van betrokken uitvaartondernemers, wordt er gezorgd voor een waardig afscheid van de nabestaande. Tevens kan een uitvaartondernemer je van dienst zijn op het moment dat de overledene verzorgd moet worden. Het kan zijn dat je dit als nabestaande niet ziet zitten, of het moeilijk vindt om alleen te doen. Ook voor het verdriet van de nabestaanden hebben uitvaartondernemers alle begrip. Zij zullen er dan ook alles aan doen om de nabestaanden op hun gemak te stellen, en een aantal taken rondom de uitvaart overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *