Wat mag een kind van 1 jaar niet eten? 

Wat mag een kind van 1 jaar niet eten

Ben je benieuwd wat een kind van 1 jaar niet mag eten? Dat is begrijpelijk! Het kan nog wel eens lastig zijn om te weten wat een kind allemaal wel of juist niet mag eten. Er zijn verschillende regels en vaak zeggen mensen veel uiteenlopende feiten en adviezen. Vaak zijn deze adviezen goedbedoeld maar maakt dit het wel lastiger om erachter te komen wat je nu echt niet mag geven aan jouw kind van 1 jaar. Je kind is volop in ontwikkeling en dit wil je natuurlijk niet verstoren door het verkeerde eten te geven. Wanneer je de verkeerde producten aan je kind geeft, loop je het risico dat je kind van 1 jaar erg ziek wordt. Klachten kunnen zijn dat je kind bijvoorbeeld erge buikpijn krijgt, misselijk wordt of zelfs voedselvergiftiging krijgt. Dit komt omdat een kind van 1 nog volop in ontwikkeling is.

Geen rauwe producten

Proeven, proberen en ontwikkelen: als je kind 12 maanden oud is, dan ontwikkelt het de smaak en wordt er een basis gelegd wat het kind later lekker of juist niet lekker vindt om te eten. Belangrijk om in gedachten te houden is dat rauwe producten en/of ingrediënten niet verstandig zijn om te geven aan jouw peuter van 12 maanden. Dit komt omdat er bacteriën in rauwe ingrediënten zitten, waar kinderen nog erg gevoelig voor zijn. Voor ons als volwassenen kan dit geen probleem zijn: maar geef geen rauwe producten aan je peuter van 12 maanden. Voorbeelden zijn rauw vlees, zoals filet Américan, rauwe schaal- en schelpdieren zoals sushi en gerookte zalm. Een ander voorbeeld is mayonaise: hier zitten rauwe eieren in. Ook in deze producten zitten ziekmakende bacteriën en krijgt jouw peuter van 12 jaar waarschijnlijk heel erg veel buikpijn. Een ander product om op te letten? Dat is iets dat wij Nederlanders vaak tijdens de lunch eten: rauwe kaas. Hier zit vaak rauwe melk in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *