Boksschool Amsterdam

boksschool amsterdam

Boksen is een sport die sommige mensen een beetje afschrikt, dit is totaal niet nodig. Boksen is juist veel beter voor je dan de meeste mensen denken. Zowel mentaal als fysiek is sporten één van de beste sporten voor je lichaam. Als jij in Amsterdam woont en er klaar voor bent om mentaal en fysiek sterker te worden, is het wellicht een goed idee om je aan te melden bij een Boksschool Amsterdam.

Waar boksen goed voor is

Boksen is een sport dat ontzettend goed voor je fysieke gesteldheid is. Het is effectieve kracht en cardio training in één. Dit komt omdat je oefent met het hard slaan tegen de boksbal, en tegelijkertijd dit ook snel moet doen. Niet alleen bij kickboksen, maar ook bij gewoon boksen gebruik je je hele lichaam, waardoor je meer conditie krijgt en je hele lichaam traint. Ook is boksen een perfecte oplossing voor de mensen onder ons die graag willen afvallen. Omdat je veel en effectief beweegt, met je hele lichaam verbrand je ook behoorlijk wat calorieën. Bij boksen train je ook nog eens je behendigheid en evenwicht, doordat je snel moet nadenken en moet handelen.

Boksen is goed voor je mind

Het is fijn om te weten hoe je jezelf moet verdedigen als dit nodig is. Boksen heeft meer voordelen dan alleen dat. Van boksen wordt je zelfverzekerd. Je leert je eigen krachten kennen. Je kan je niet zomaar laten slaan door iemand. Je moet jezelf verdedigen door snel en op de juiste manier te reageren. Dit neem je mee naar je echte leven, in situaties waarbij je voor jezelf moet opkomen. Daarnaast is boksen een manier van het leren van zelfbeheersing. Als je leert om op een gezonde en gecontroleerde manier je stoom af te blazen, kun je beter reageren op situaties waarin je boos wordt. Boksen is dus een sport, dat goed en effectief is voor je hele lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *