Maximale bescherming van je auto met anti steenslag folie

Anti steenslag folie

Er is niks zo vervelend als rijden op de snelweg en opgeschrikt worden door een harde tik. Bij de eerstvolgende benzinepomp bekijk je je motorkap en ja hoor, een flinke put in je lak. Steenslag, en schade door ander losliggend vuil langs de kant van de weg, is ontzettend zonde. Een oplossing is dan maar gewoon niet meer rijden op de snelweg, maar daar schiet je natuurlijk ook niks mee op. Een auto heb je om te gebruiken en dankzij een behandeling met speciale anti steenslag folie kun je je auto weer gebruiken zonder bang te zijn voor schade door steenslag.

Wat is anti steenslag folie?

Zoals de naam al aangeeft is anti steenslag folie een speciaal soort folie dat de lak van je auto beschermt tegen steenslag. De folie is gemaakt van hoogwaardig plastic en is transparant. Zo geniet je van maximale bescherming van je auto, maar zal niemand het aan de buitenkant zien. Hoewel het anti steenslag folie heet, beschermt het folie ook tegen krassen, stoten en insectenresten. De folie is zelf herstellend op basis van warmte. Dat betekent overigens niet dat je er met een warme lamp op hoeft te gaan staan, want die warme lamp hangt al in de lucht. Parkeer je auto in de zon en de eventuele krassen verdwijnen spontaan uit het anti steenslag folie.

Anti steenslag folie en glas-coating voor een optimaal effect

Wanneer je kiest voor een anti steenslag folie wordt dat doorgaans op kwetsbare delen zoals de voorschermen, koplampen, de motorkap en de zijspiegels van de auto aangebracht. Wil je echter maximaal beschermd zijn dan kun je ook kiezen voor een extra glas-coating. Het lakoppervlak van je auto wordt dan uitvoerig gecontroleerd op imperfecties en gecoat. Glas-coating zorgt er tevens voor dat vogelpoep en stofjes uit bomen die nog wel eens neerdalen op geparkeerde auto’s, niet meer kunnen inbranden in de lak. Naast de beschermende functie is de glas-coating ook nog eens heel mooi om te zien. Het geeft je auto namelijk extra reflectie waardoor het lijkt alsof de auto net uit de wasstraat gereden komt.

Voordelen van anti steenslag folie behandeling

Een anti steenslag folie laten aanbrengen is vaak niet iets wat de dealer je aanbeveelt wanneer je een auto koopt, daarom is het voor veel autobezitters iets onbekends. Toch is het veel voordeliger om schade te voorkomen dan om deze achteraf te repareren en is een anti steenslag folie op een nieuwe auto eigenlijk gewoon een must. En ook wanneer je een mooie occasion koopt waar je lang plezier van wil hebben, kun je deze laten voorzien van een anti steenslag folie. Je kunt dan weer de weg op zonder je druk te hoeven maken om opspattend vuil langs de weg wat je auto zou kunnen beschadigen. En wanneer je dan toch eens van je auto af wil, heeft de kwaliteit van de lak natuurlijk positieve gevolgen voor de restwaarde van je auto. Zo zie je dat een anti steenslag folie behandeling zich dubbel en dwars terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *