Zoekmachine marketing voor jouw bedrijf

Zoals je wellicht weet is het zoeken op internet de manier voor klanten om nieuwe bedrijven te vinden. Ze gebruiken hiervoor allerlei zoektermen waardoor Google ze de beste resultaten laat zien. Maar hoe werkt zoekmachine marketing nu eigenlijk. In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt om zelf met zoekmachine marketing te beginnen of om een bedrijf te vinden om zoekmachine optimalisatie uit te besteden. Je weet uiteraard de voordelen van hoog in Google staan. Hoewel je pas echt overtuigd raakt wanneer je het zelf een keer meegemaakt hebt. Klanten die jou benaderen in plaats van andersom. Of ineens veel bestellingen in je shop omdat een pagina van jou bovenaan staat in de zoekresultaten. Wanneer je het een keer merkt weet je het zeker, zoekmachine marketing werkt!

 

Zoekmachine optimalisatie

Het doel van een zoekmachine is om de zoeker de beste en relevantste resultaten te laten zien. Dit doen zoekmachines, zoals Google, door bepaalde eisen te stellen aan waar een website aan moet voldoen. Dit heet het Google algoritme. Hoe meer je je aan dit algoritme houdt, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan. Wat precies het algoritme is, is geheim en veranderd voortdurend. Google geeft wel soms informatie vrij, deze informatie hebben SEO specialisten bestudeerd en kunnen jou, als bedrijf, helpen je website hoger in de zoekresultaten te komen staan.

 

De basis van SEO

SEO staat voor het verbeteren van de plaats in de zoekresultaten. De zoekresultaten, wordt ook wel de SERP genoemd. Zoals eerder beschreven, hangt de plek waar je staat, dus erg af van het algoritme. De eisen van dit algoritme, noemen we SEO-factoren. Deze factoren bestaan uit on-page en off-page factoren. De naam zegt het eigenlijk al, alles wat op je website zelf gebeurd, zijn de on-page factoren. Denk maar bijvoorbeeld aan links, beeldmateriaal en verdere inhoud. Dit kan je makkelijk laten onderhouden met bijvoorbeeld een SEO specialist.

 

Het onderhouden van SEO

SEO gaat niet alleen om het tevreden houden van Google. Je moet er ook voor zorgen dat klanten het leuk vinden om op jouw site te komen. De zinnen moeten dus wel kloppend zijn. Ook kijkt Google naar wat relevant is. Het is dus erg van belang dat je website regelmatig up-to-date wordt gehouden. Denk aan nieuwe content zoals filmpjes, een podcast of een persoonlijke blog. Zorg er voor dat veel mensen, regelmatig de site komen opzoeken. Hoe meer bezoekers, hoe vaker het algoritme op jouw site wordt gecheckt, hoe meer kans je hebt om bovenaan in de zoekresultaten te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *