Occasion kopen  

Occasions kopen

Elke auto is vroeg of laat aan vervangen toe. Het kopen van een auto is een vrij dure investering. Veel mensen vinden het dan ook zonde van hun geld om een nieuwe auto te kopen. Zij gaan liever op zoek naar een mooie occasion. Naast dat het kopen van een occasion in verhouding goedkoper is dan het kopen van een nieuwe auto, heeft het kopen van een occasion nog andere voordelen.

De voordelen van een occasion

Je kunt een occasion op diverse manieren aanschaffen. Je kunt op zoek gaan op het internet naar een occasion. Er zijn diverse internetsites waar gebruikte auto’s worden aangeboden. Ook kun je op zoek gaan naar een autograge in de buurt om te kijken of zij een occasion te koop aanbieden die aan jouw wensenlijstje voldoet. Wanneer je op zoek gaat naar een andere auto, zal je vast wel een aantal eisen hebben waaraan de auto moet voldoen. Tevens verliest een nieuwe auto al vrij snel een deel van z’n waarde. Een auto die je gloednieuw hebt gekocht, is na een aantal maanden vaak al een stuk minder waard. Dit kan natuurlijk zonde zijn van je geld. Ook hoef je bij het kopen van een occasion vaak niet bang te zijn dat je een miskoop hebt gedaan. Dit omdat je bij veel autogarage een garantiepakket kunt kopen bij jouw occasion.

Garantiepakket

Een occasion koop je vaak met of zonder garantiepakket. Wanneer je een gebruikte auto koopt op het internet zal je vaak geen aanspraak kunnen maken op het garantie pakket op het moment dat de auto wat mankeert binnen een aantal weken. Wanneer je de auto hebt gekocht bij een erkende autogarage kan dit vaak wel. Je kunt er namelijk vaak voor kiezen om de auto van een aantal maanden garantie te voorzien. Mocht er dan binnen deze termijn iets aan de auto mankeren, zal dit vaak tegen een gereduceerd tarief worden gerepareerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *